ДГ №88 ,, Детски рай”

Новини

Важно за родителите на бъдещите първокласници

Във връзка със зачестилите въпроси за работа с Информационната система на Столична община, чрез която се кандидатства за прием на ученици в първи клас, по инициатива на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков се организират изнесени приемни с експерти от дирекция „Образование“ на Столична община.

На приемните ще бъдат давани отговори на въпроси на родителите, които имат нужда от съдействие при работата със семейните профили в информационната система – добавяне на критерии и кандидатури, както и по отношение на всички други възникнали въпроси. Разбира се, родителите на децата, кандидатстващи в самостоятелните детски ясли, детските градини и подготвителните групи в общинските училища също могат да посетят откритата приемна при нужда от съдействие.

Приемните ще се проведат на 04.05.2023 г. /четвъртък/ от 15,30 до 19,00 часа в 4. ОУ „Проф. Джон Атанасов“ и на 09.05.2023 г. /вторник/ от 15,30 до 19,00 часа в 150. ОУ „Цар Симеон Първи“.

Научи повече...

ГРАФИК НА РОДИТЕЛСКИТЕ СРЕЩИ

28.09.2022г. от 17:30 ч. – третите групи – ,,Слънчице“ и ,,Приятели на Мечо Пух“ и четвъртите групи – ,, Мики  Маус“ и ,,Таралежите“;

29.09.2022г. от 17:00 ч. – вторите групи – ,,Мечо Пух“, ,,Пчелички“ и ,,Веселите зайчета“;

30.09.2022г. от 17:00 ч. – първи групи – ,,Пингвини“, ,, Бонбони“ и ,,Дъга“;

04.10.2022г. от 17:00 ч. – първи групи –  ,,Звездичка“ и ,,Калинка“;

05.09.2022г. от 17:00 ч.  – яслени групи – ,,Гъбки“ и ,,Косе Босе“;

Научи повече...

Програма „Ваканция“

Програма „Ваканция“ се организира от Столична община, Дирекция „Спорт и младежки дейности“ и общинските Центрове за подкрепа на личностното развитие в партньорство със „Спортна София – 2000“ ЕАД, Национални федерации и спортни клубове.
За подробности и график на дейностите вижте тук.

Научи повече...

Международен ден на хората със Синдром на Даун

На 21 март отбелязваме Международния ден на хората със Синдром на Даун. За първи път денят е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със Синдром на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година.

Детето със Синдром на Даун е като всяко друго дете. То иска да играе с приятели, то е сърдечно и иска да бъде обичано. Много хора по света обуват различни чорапи на 21 март, за да подкрепят хората със Синдром на Даун и за да напомнят, че света е шарен и разнообразен. Ние също се включихме, но с нарисувани чорапи!

Научи повече...

Изменение на Наредбата за прием на деца в СДЯ/ДГ от 14.10.2021

 • УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
  На 14.10.2021 година се проведе заседание на Столичния общински съвет, накоето се гласува изменение на Наредбата за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община, както следва:
  § 11. „При обявена извънредна епидемична обстановка, свързана сразпространението на КОВИД – 19, когато посещението в общинските самостоятелни детски ясли /СДЯ/ и общинските детски градини /ДГ/ не е преустановено, при наличие на регистрирана 14-дневна заболеваемост над 250 на 100 000 души от населението в Столична община, постъпването на децата може да бъде отложено по желание на родителя след писмен оуведомяване на директора. Децата, които са приети и не са постъпили вобщинските СДЯ и общинските ДГ, но за които има възможност да се грижи възрастен, могат да останат вкъщи, като отсъствията за този период са отсъствия по уважителни причини.“
Научи повече...

Необходими документи

При възобновяване посещенията в детската градина, за деца отсъствали повече от два месеца, да се представи:

 • – еднократен отрицателенрезултат за чревни паразити;
 • – медицинска бележка от личния лекар, че детето е клинично здраво;
 • – здравно-профилактична карта от личния лекар.
Научи повече...
 • Tелефон: 02 978 82 32

  Aдрес: София, ж.к.”Дружба“ 2, ул.”Димитър Пешев“ 21